GALARETKOWIEC


Składniki:
  • 1 gotowy biszkopt lub ciastka biszkopty 
  • 5 serków homogenizowanych waniliowych ( 200 g )
  • 2 galaretki przezroczyste winogronowe
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 galaretki agrestowe 
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 2 galaretki jagodowe 

Formę wyłożyć folią spożywczą (ja użyłam grubszej - przecięty rękaw do pieczenia ).
Na dnie formy ułożyć 1 blat biszkoptowy lub biszkopty .
Ja upiekłam biszkopt kukurydziany z tego przepisu :


W oddzielnych pięciu miskach rozrobić każdy smak galaretek w 300 ml wrzątku , lekko przestudzić , dodać do każdego koloru galaretek po 1 serku waniliowym ( 200g).
Każdą z galaretek dokładnie wymieszać, odstawić.
Lekko stężałe galaretki wylewamy kolejno na biszkopt ,ale przed wylaniem kolejnej warstwy włożyć na chwilę ciasto do lodówki aż wierzch wylanej galaretki będzie zastygnięty dzięki temu uzyskamy równe warstwy , a galaretki nie wymieszają się podczas wylewania.


Smacznego!

Komentarze