Składniki :
- 2 opak. wafli bezglutenowych
- 250g masła
- 1/2 szkl. mleka krowiego
- 1/2szkl. cukru
- ok. 200-250g mleka w proszku
Masło , cukier i mleko krowie połączyć w garnuszku zagotowując ciągle mieszając.
Lekko przestudzić masę i stopniowo dodawać mleko w proszku cały czas miksując, aż do uzyskania gęstej masy .
Mleko w proszku sypiemy na wyczucie aby masa nie była bardzo gęsta ale w takim wypadku należy dolać trochę wody aż uzyskamy odpowiednią konsystencję i ponownie zmiksować.
Jeszcze ciepłą masą przełożyć wafle , obciążyć wafle ciężką książką np.
Encyklopedią i poczekać aż masa wystygnie ( kilka godzin ) i zwiąże wafle .
Smacznego!
* użyłam wafli firmy Bio Mar oraz Piotr i Paweł
Komentarze
Prześlij komentarz