Składniki:
- 230g masła
- 300g cukru
- 2 jajka rozm "L"
- 360g mąki gryczanej
- 100g mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- aromat (np.: śmietankowy )
Masło utrzeć na puch z cukrem , dodać jajka i nadal ubijać .
W między czasie dodajemy aromat .
Do masy dodawać kolejno suche składniki .
Wyrobić dobrze ciasto a następnie mocno schłodzić ( u mnie godzina w zamrażalniku ).
Formujemy ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia .
W między czasie dodajemy aromat .
Do masy dodawać kolejno suche składniki .
Wyrobić dobrze ciasto a następnie mocno schłodzić ( u mnie godzina w zamrażalniku ).
Formujemy ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia .
Piec w temperaturze 160 stopni C ok 13- 14min
Smacznego!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz