DONUTY - bezglutenowe






Składniki mokre:
  • 3 łyżki śmietany kokosowej/sojowej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szkl. mleka roślinnego np.: ryzowego (u mnie tym razem krowie  )
  • 2 jajka

Składniki suche:
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka gumy guar


  Mokre składniki zmiksować z cukrem.
 Powoli dosypywać suche składniki , dobrze wyrobić masę . 
Piec w maszynie ok 3-4 min.
  W piekarniku na blaszce ( przewiduje gdyż piekę w maszynie ) 20-30 min w 180 w zależności od foremek .


 Smacznego!

Komentarze