Składniki:
Dodatkowo :
- truskawki
- 2 galaretki truskawkowe bezglutenowe
Biszkopt upiekłam z 3 jaj z tego przepisu :
Wyrósł dość wysoki, więc przekroiłam na połowę i uzyskałam dwa jasne blaty biszkoptowe o średnicy 30 cm .
Biszkopt ułożyłam w rancie wyłożonym papierem do pieczenia.
Do misy miksera stopniowo dodać twaróg , cukier puder , bardzo miękkie masło oraz śmietankę.
Wyrobić wszystko na gładką masę.
W oddzielnej miseczce żelatynę zalać małą ilością wrzątku ok 100 ml i dokładnie rozmieszać.
Do masy twarogowej wciąż ucierając stopniowo dodać jeszcze ciepłą żelatynę .
Dokładnie połączyć wszystkie składniki masy .
Na biszkopt wylać masę twarogową , wyrównać łopatką i ułożyć umyte truskawki .
W oddzielnej miseczce rozpuścić obie galaretki, ale w mniejszej ilości wody ok. 750 ml
Lekko tężejącą galaretkę wyłożyć na truskawki.
Wstawić do lodówki, aż mocno stężeje.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz