- 1 kg mieszanki mąk *
- 300 g miękkiego masła
- 1 czubata szklanka cukru
- 4 jajka
- 3 żółtka
- 2 opak. cukru waniliowego
- 3 łyżki gęstej śmietany 18%
- 25 g proszku do pieczenia bezglutenowego
- 10 g sody oczyszczonej
- 1 szkl. ziaren ( słonecznik, siemię lniane, sezam, dynia)
- 1 szkl. rodzynek
- 3 - 4 szkl. płatków kukurydzianych Corn Flakes
Dodatkowo:
- 1 białko do smarowania
- 1 szkl. ziaren ( słonecznik, siemię lniane, sezam, dynia)
Wszystkie składniki umieściłam w misie miksera i dokładnie wyrobiłam ciasto.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładałam ciasto formując małe kulki
z których formowałam ciasteczka.
Każde ciasteczko należy posmarować białkiem i posypać wierzch ziarnami.
Piec ok 20 min w 170 stop. C
Smacznego!
* Użyłam własnej mieszanki mąk PRZEPIS W LINKU : MIESZANKA MĄK
Komentarze
Prześlij komentarz