BEZGLUTENOWE BABECZKI Z RABARBAREM


Składniki:

  • Rabarbar + 100 g cukru
  • 4 jajka 
  • 90 g cukru 
  • cukier waniliowy
  • 200 ml oleju
  • 240 g mąki uniwersalnej bezglutenowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 

Rabarbar obrać , pokroić i zasypać cukrem.
Gdy puści sok, zlewamy go gdyż nie będzie nam potrzebny .
Całe jajka ubijamy z cukrem oraz cukrem waniliowym .
Nadal ubijając dodajemy stopniowo olej, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia .
Wszystko miksujemy na wolnych obrotach .
Masę przekładamy do papilotek na muffiny ,a na wierzch układamy pokrojony rabarbar .
Piekarnik nagrzać do 160-170 stop.C
Pieczemy ok 25 minut
( Grzałka góra-dół )

Wystudzone posypujemy cukrem pudrem .


Smacznego!

Komentarze