Składniki:
- Rabarbar + 100 g cukru
- 4 jajka
- 90 g cukru
- cukier waniliowy
- 200 ml oleju
- 240 g mąki uniwersalnej bezglutenowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Rabarbar obrać , pokroić i zasypać cukrem.
Gdy puści sok, zlewamy go gdyż nie będzie nam potrzebny .
Całe jajka ubijamy z cukrem oraz cukrem waniliowym .
Nadal ubijając dodajemy stopniowo olej, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia .
Wszystko miksujemy na wolnych obrotach .
Masę przekładamy do papilotek na muffiny ,a na wierzch układamy pokrojony rabarbar .
Piekarnik nagrzać do 160-170 stop.C
Pieczemy ok 25 minut
( Grzałka góra-dół )
Wystudzone posypujemy cukrem pudrem .
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz