ROLADKI SCHABOWE




Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego np: schab
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • masło
  • 250 g sera żółtego 
  • przyprawa warzywna
  • olej do smażenia
  • bułka tarta 
  • 4 jajka "L"



  • 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy na cieniutkie kotlety, przyprawiamy, zostawiamy na chwilę.
  • 2. Pieczarki oraz cebulę drobno siekamy, dusimy na masełku, zdejmujemy patelnię z gazu, dodajemy starty ser, mieszamy do połączenia składników.
  • 3. Przygotowaną masę rozprowadzamy na kotletach (zostawiając trochę miejsca na brzegach), zwijamy mięso w roladkę i spinamy wykałaczką.
  • 4. Następnie roladki panierujemy w bułce tartej oraz rozmąconym jajku.
  • 5. Na koniec smażymy na złoty kolor z każdej strony.
  • 6. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego , na dno wlewamy trochę wody tak aby lekko zakryła dno naczynia.
  • 7.Naczynie wstawiamy do zimnego piekarnika , piekarnik nagrzewamy do 200 stop.C gdy uzyskamy zamierzoną temperaturę - zapiekamy roladki ok. 15-20 minut.


Smacznego!

Komentarze