CHLEB BIAŁY SOFT nasz ulubiony


Składniki:
  • 500 g mieszanki na chleb Biały Soft (Mix Expert)
  • 50 g mąki ryżowej
  • 20 g świeżych drożdży
  • 440 g ciepłej wody
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru

W misie miksera wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
Gotowe ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy ( keksówki 30x11cm ).
Wierzch chleba posmarować wodą .
Piekarnik nagrzać do temp. 50 stop. C , na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą.
Chleb wstawić do piekarnika do czasu aż podwoi swoją objętość.
Chleb wyjąć z piekarnika , piekarnik nagrzać do temp. 200 stop. C i piec 20 minut , 
następnie temperaturę zmniejszyć do 180 stop.C i piec kolejne 25 minut. 
Po upieczeniu chleb wyjąć z formy i studzić na kratce .


Smacznego!

Komentarze