SAŁATKA JARZYNOWA - " kaczy żer "



Smaki dzieciństwa ... 


Składniki:
  • 6 ugotowanych na twardo jaj "L"
  • 4-5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 4 ugotowane marchewki 
  • 3 jabłka
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej bez glutenu
  • 3-4 łyżki majonezu bez glutenu
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu białego mielonego
  • pieprz czarny mielony do smaku


Jajka , ziemniaki oraz marchew obrać następnie pokroić w drobną kostkę,
Groszek odcedzić na sitku i dodać do pokrojonych warzyw.
 Jabłka obrać ze skórki oraz usunąć gniazda nasienne i również pokroić . 
Ogórki kiszone umyć , odciąć końcówki następnie pokroić i dodać do pozostałych składników.
Do warzyw dodać majonez, musztardę oraz przyprawy.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i ewentualnie doprawić w/g własnych upodobań .




Smacznego!

Komentarze