PIZZA



Dziś postanowiłam przetestować nową recepturę mąki Mix B firmy Schar.
Na początek próbujemy pizzy przygotowanej w/g przepisu producenta .

Składniki:
  • 300g mieszanki Schar Bread-Mix 
  • 10g suszonych drożdży 
  • 12 g oliwy
  • 200ml letniej wody
  • 5g soli 


Rozrobić wszystkie składniki ,aż powstanie gładkie ciasto .
Wyłożyć ciasto na stół i ugniatać dłońmi lekko pokrytymi mąką .
Przykryć ciasto zwilżoną tkaniną i odczekać 40 minut. 
Wyłożyć ciasto na blachę wysmarowaną oliwą i pozostawić na 15 minut .



Następnie posmarowałam pizzę gotowym sosem Barilla - Basilico oraz
 ułożyłam dowolne dodatki (wędlina + ser ).






Piec 20 minut w 200 st.



Smacznego! 


Komentarze