WĄTRÓBKA drobiowa z jabłuszkiem





Składniki :
  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 2 jabłka
  • 4 cebule
  • 100g smalcu
  • 250ml mleka
  • sól i pieprz do smaku

   Wątróbki umyć i oczyścić z błon . 
Pokroić na mniejsze kawałki . 
Zalać mlekiem i schłodzić w lodówce przez kilkanaście godzin .
   Jabłka i cebulę obrać . Jabłka pokroić w kostkę , a cebulę w piórka .
W dużej patelni roztopić smalec i usmażyć na nim wątróbkę .
Gdy wątróbka lekko się zrumieni dodać przyprawy oraz pokrojone jabłko i cebulę . 
Dusić aż cebula zrobi się szklista co chwilę mieszając .


 Smacznego!!!


* na diecie ketogenicznej zmniejszam ilość jabłek do 1/2 - 1 szt oraz zwiększam ilość smalcu !

Komentarze