Składniki :
- 1 kg wątróbki drobiowej
- 2 jabłka
- 4 cebule
- 100g smalcu
- 250ml mleka
- sól i pieprz do smaku
Wątróbki umyć i oczyścić z błon .
Pokroić na mniejsze kawałki .
Zalać mlekiem i schłodzić w lodówce przez kilkanaście godzin .
Jabłka i cebulę obrać . Jabłka pokroić w kostkę , a cebulę w piórka .
W dużej patelni roztopić smalec i usmażyć na nim wątróbkę .
Gdy wątróbka lekko się zrumieni dodać przyprawy oraz pokrojone jabłko i cebulę .
Dusić aż cebula zrobi się szklista co chwilę mieszając .
Smacznego!!!
* na diecie ketogenicznej zmniejszam ilość jabłek do 1/2 - 1 szt oraz zwiększam ilość smalcu !
Komentarze
Prześlij komentarz