Przejdź do głównej zawartości
Składniki:
- 1 kg mięsa wieprzowego np: schab
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- masło
- 250 g sera żółtego
- przyprawa warzywna
- olej do smażenia
- bułka tarta
- 4 jajka "L"
- 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy na cieniutkie kotlety, przyprawiamy, zostawiamy na chwilę.
- 2. Pieczarki oraz cebulę drobno siekamy, dusimy na masełku, zdejmujemy patelnię z gazu, dodajemy starty ser, mieszamy do połączenia składników.
- 3. Przygotowaną masę rozprowadzamy na kotletach (zostawiając trochę miejsca na brzegach), zwijamy mięso w roladkę i spinamy wykałaczką.
- 4. Następnie roladki panierujemy w bułce tartej oraz rozmąconym jajku.
- 5. Na koniec smażymy na złoty kolor z każdej strony.
- 6. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego , na dno wlewamy trochę wody tak aby lekko zakryła dno naczynia.
- 7.Naczynie wstawiamy do zimnego piekarnika , piekarnik nagrzewamy do 200 stop.C gdy uzyskamy zamierzoną temperaturę - zapiekamy roladki ok. 15-20 minut.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz