WAFLE



Składniki :
  • 2 opak. wafli bezglutenowych
  • 250g masła
  • 1/2 szkl. mleka krowiego
  • 1/2szkl. cukru
  • ok. 200-250g mleka w proszku

   Masło , cukier i mleko krowie połączyć w garnuszku zagotowując ciągle mieszając.
 Lekko przestudzić masę i stopniowo dodawać mleko w proszku cały czas miksując, aż do uzyskania gęstej masy .



   Mleko w proszku sypiemy na wyczucie aby masa nie była bardzo gęsta ale w takim wypadku należy dolać trochę wody aż uzyskamy odpowiednią konsystencję i ponownie zmiksować.




   Jeszcze ciepłą masą przełożyć wafle , obciążyć wafle ciężką książką np. 
Encyklopedią i poczekać aż masa wystygnie ( kilka godzin ) i zwiąże wafle .


  Smacznego!

* użyłam wafli firmy Bio Mar oraz Piotr i Paweł

Komentarze