Składniki:
- 80 dag piersi indyka
- 40 dag piersi kurczaka
- 2 kwaśne jabłka
- 5 dag utartego żółtego sera
- 2 łyżki słodkiej śmietanki
- 2 łyżki rodzynek
- 2 jajka
- 2 jajka do panierowania
- bułka tarta bez glutenu
- przyprawa warzywna np: Balviten
- sól
- olej do smażenia
Pierś kurczaka umyć i zmielić , pierś indyczą pokroić w mniejsze kawałki i zbić tłuczkiem.
Jabłka obrać , pokroić na cienkie plasterki.
Do mielonego mięsa kurczaka dodać rodzynki , utarty ser , śmietankę ,
wbić 2 jajka , przyprawić do smaku i wymieszać .
Na plastrach indyka ułożyć porcję przygotowanego nadzienia oraz plaster jabłka .
Kieszonkę złożyć jak naleśnik.
Kieszonki panierować w jajku i bułce tartej .
Obsmażyć z obu stron w rozgrzanym oleju na rumiano.
Usmażone kieszonki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do gorącego piekarnika na 15 minut .
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz