Składniki:
- 500 g mieszanki na chleb Biały Soft (Mix Expert)
- 50 g mąki ryżowej
- 20 g świeżych drożdży
- 440 g ciepłej wody
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżeczka cukru
W misie miksera wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
Gotowe ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy ( keksówki 30x11cm ).
Wierzch chleba posmarować wodą .
Piekarnik nagrzać do temp. 50 stop. C , na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą.
Chleb wstawić do piekarnika do czasu aż podwoi swoją objętość.
Chleb wyjąć z piekarnika , piekarnik nagrzać do temp. 200 stop. C i piec 20 minut ,
następnie temperaturę zmniejszyć do 180 stop.C i piec kolejne 25 minut.
Po upieczeniu chleb wyjąć z formy i studzić na kratce .
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz