Składniki:
- 4-5 dużych ziemniaków
- 2 marchewki
- kawałek selera
- 1 mała pietruszka
- 1 opak mrożonego kalafiora
- 2 kostki rosołowe bez glutenu
- przyprawa warzywna do smaku ( Balviten - ok 1 łyżki )
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 500 ml słodkiej śmietany
- 2 łyżki tapioki
Warzywa obrać , ziemniaki pokroić w drobną kostkę .
Marchew , seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Warzywa wrzucić do dużego garnka i zalać wodą ,dodać przyprawy.
Gotować aż warzywa będą miękkie.
W miseczce rozrobić śmietanę z tapioką - dodać trochę gorącej zupy i wszystko razem wymieszać.
Śmietanę z tapioką dodać do zupy .
Gotować wszystko razem ok 5 min co chwile mieszając .
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz