Składniki :
- 200g masła 83%
- 1 szkl. cukru
- 4 jajka
- 6 czubatych łyżeczek mąki uniwersalnej bezglutenowej
- 2 szkl. mąki ziemniaczanej
- 6 łyżek oleju
- 4 łyżeczki octu
- 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 aromat migdałowy lub cytrynowy
Masło utrzeć z cukrem.
Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia
stopniowo dodawać do masła ucierając na przemian z jajkami .
Wlać ocet i aromat , wymieszać .
Następnie dodać olej .
Wszystko dokładnie wymieszać .
Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 25x25 cm lub foremki na babkę .
Piec w 175 stop. C przez ok 45 minut.
Babkę można polać lukrem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz